2-й етап тренінгу в рамках програми DOBRE


2-й етап тренінгу в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) відбувся в дистанційному форматі через систему відео-конференції з використанням платформи ZOOM.


Згідно графіку тренінгів програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), цієї весни Центральноукраїнський національний технічний університет мав проводити черговий тренінг для слухачів проекту (попередній відбувся в січні 2020 року - детальніше). Тренінг відбувся, але, враховуючи поточну епідеміологічну ситуацію, навчання проходило в дистанційному форматі через систему відео-конференції з використанням платформи ZOOM. Участь у тренінгу знову взяли декан Декан факультету обліку та фінансів, професор кафедри аудиту та оподаткування Наталія Шалімова та завідувач кафедри аудиту та оподаткування Олена Магопець.



Регіональний тренінг програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) проходив з 1 по 8 квітня. Лекції читали професор Краківського економічного університету Марцін Завіцький та проректор з наукової роботи, д.е.н., професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Валентина Якубів.

В рамках даного етапу тренінгу були розглянуті питання навчання дорослих людей, поліпшення методів викладання, надання консалтингових послуг, це та багато іншого було обговорено в он-лайн режимі. Групові завдання та представлення їх результатів виконувалися також за допомогою он-лайн засобів.

Одночасно з регіональним тренінгом для представників Кіровоградської області, аналогічний тренінг для майбутніх тренерів у Івано-Франківському регіоні, у якості головного ментора, проводив проректор з наукової роботи ЦНТУ, доктор економічних наук, професор Олександр Левченко.

До кінця першого півріччя 2020 року має бути здійснений процес акредитації програм післядипломного навчання в Національному агентстві України з питань державної служби, проведено індивідуальне навчання для кожної інституції щодо організаційних аспектів програм післядипломного навчання. Плановий термін початку занять в рамках програми післядипломного навчання передбачений на вересень 2020 року.

Нагадуємо, що даний проект є першою в Україні сертифікованою програмою післядипломного навчання «Управління в українських органах місцевого самоврядування для лідерів, менеджерів середнього рівня, фахівців з публічних послуг громадян», яка, зазвичай, дуже поширена та ефективна закордоном. Ініційоване в рамках проекту DOBRE навчання є вкрай важливим в умовах децентралізації в Україні.


© 2024 KNTU