Тренінг для тренерів Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)

Декан факультету обліку та фінансів, професор кафедри аудиту та оподаткування Наталія Шалімова та завідувач кафедри аудиту та оподаткування Олена Магопець в складі команди тренерів Центральноукраїнського національного технічного університету пройшли тренінг для тренерів (перший етап навчання за програмою підготовки тренерів) Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка ініційована Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці із Малопольською школою державного управління при Краківському університеті економіки (Польща)


Захід відбувся в м. Києві 25-28 січня 2020 року, робочі мови заходу: англійська, українська.



Раніше Міжнародна комісія програми DOBRE здійснила відбір офіційних тренерів, які здійснюватимуть навчання тренерів-учасників проекту в регіонах. Загалом тренерів 18, порівну представників з України та з Польщі. Серед фахівців з України, яких обрано тренерами всеукраїнської програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), – проректор з наукової роботи ЦНТУ, професор Олександр Левченко (напрям «Управління місцевим економічним розвитком»).


В рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), було створено «Консорціум Університетів DOBRE». До складу консорціуму входять заклади вищої освіти та центри підвищення кваліфікації семи регіонів України (Дніпропетровська, Івано-Франківська, Харківська, Херсонська, Кіровоградська, Миколаївська та Тернопільська), де впроваджується проект DOBRE, а також Малопольська школа публічного адміністрування Краківського економічного університету (Польща). В Кіровоградській області представником консорціуму є Центральноукраїнський національний університет та Центр підвищення кваліфікацій для державних службовців.



В роботі тренінгу програми DOBRE, який тривав у Києві 25-28 січня, взяло участь 170 представників програми з 19 закладів освіти у галузі державного управління. Презентували програму DOBRE директор Малопольськоі школи публічного адміністрування Краківського економічного університету Криштоф Гвуц, заступниця директора Програми DOBRE Юлія Єсмуханова та перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій.


Даний проект є першою в Україні сертифікованою програмою післядипломного навчання «Управління в українських органах місцевого самоврядування для лідерів, менеджерів середнього рівня, фахівців з публічних послуг громадян», яка, зазвичай, дуже поширена та ефективна закордоном. Ініційоване в рамках проекту DOBRE навчання є вкрай важливим в умовах децентралізації в Україні.


© 2024 KNTU