Ділимося досвідом – зустріч з вчителями економіки області та міста

9 листопада 2016 року у КЗ “Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського” викладачами кафедри аудиту та оподаткування проведені заняття з економіки для вчителів Кіровоградської області та міста Кропивницький.

Зустріч проводила доцент кафедри аудиту та оподаткування, кандидат економічних наук Пугаченко Ольга Борисівна, яка являється досвідченим фахівцем з питань взаємодії зі школами міста та області, адже активно співпрацює з Малою академією наук учнівської молоді та неодноразово була експертом з питань апеляції на обласних олімпіадах з економіки серед учнів 11 класів.

Захід проведено на курсах підвищення кваліфікації учителів географії, економіки та природознавства з метою вдосконалення викладання економіки у школах.

Ольга Борисівна поділилась власним досвідом викладання економічних дисциплін, представила розв’язок задач із запропонованої програмою курсів тематики, а також відповіла на питання слухачів. Заняття з економіки відвідали понад 30 вчителів з різних шкіл міста та, переважно, області.

Слухачам курсів була запропонована співпраця кафедри аудиту та оподаткування з вчителями і учнями шкіл міста та області у форматі проведення занять з економіки викладачами кафедри. Подібний досвід вже набув схвальних відгуків серед школярів та педагогічних працівників у школах ЗОШ № 8 та № 34 (детальніше).

За результатами проведеної зустрічі були визначені напрямки співпраці з рядом шкіл, зокрема з Навчально-виховним комплексом "Кіровоградський колегіум-спеціалізований навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад-центр естетичного виховання" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, в якому заплановано проведення заняття з економіки в найближчий час.

Кафедра аудиту та оподаткування в рамках партнерства та взаємодії з загальноосвітніми закладами міста та області буде й надалі сприяти підвищенню якості економічної освіти та проводити відповідні заходи. Така взаємодія є необхідною та корисною для обох сторін - для вчителів це можливість співпрацювати з вищою професійною освітою та покращення своєї кваліфікації, а для університету – підвищення рівня економічної обізнаності вчителів, а відповідно й майбутніх абітурієнтів.

© 2024 KNTU