Уроки економіки в школах міста провели викладачі
кафедри аудиту та оподаткування

У рамках співпраці факультету обліку і фінансів Кіровоградського національного технічного університету зі школами міста, доцентом кафедри аудиту та оподаткування, кандидатом економічних наук Пугаченко Ольгою Борисівною було проведено уроки економіки для учнів 11 класів.

Заняття проводились в спеціалізованих школах економічного профілю, зокрема у:

- Комунальному закладі “Навчально-виховне об’єднання природничо-економіко-правовий ліцей – спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 8 – позашкільний центр Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”.

- Комунальному закладі “Навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 34 – економіко-правовий ліцей “Сучасник” - дитячо-юнацький центр” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.


Навчальні заняття було присвячено таким темам:

1. “Баланс підприємства як джерело інформації про фінансові ресурси та майно підприємства. Зміст основних статей балансу”.

2. “Звіт про фінансові результати як джерело інформації про успішність діяльності підприємства”.

3. “Оцінка фінансових результатів діяльності підприємства: прибутковість капіталовкладень та рентабельність”.

Уроки проходили в активному форматі. Школярі із захопленням реагували на представлений матеріал, приймали участь у дискусії та обговоренні піднятих проблем і пропонували власне бачення пропозицій з покращення існуючої системи обліку та звітності в Україні.

Знання економіки в житті людини мають велике значення, особливо коли заняття проводяться науковцем та кваліфікованим викладачем-практиком. Такі заходи підвищують рівень економічної обізнаності школярів, сприяють популяризації економічних спеціальностей, допомагають учням визначитися з майбутньою професією та встановлюють контакт між школою та університетом.

Враховуючи підвищену зацікавленість учнів у проведенні навчальних занять в такому форматі, викладачами кафедри аудиту та оподаткування подібна практика співпраці буде продовжена й у наступному семестрі, в тому числі з іншими школами міста.

      Уроки економіки, проведені доц., к.е.н. Пугаченко О.Б. в школі № 8

Уроки економіки, проведені доц., к.е.н. Пугаченко О.Б. в школі № 8

   Уроки економіки, проведені доц., к.е.н. Пугаченко О.Б. в НВК ЗОШ № 34

© 2024 KNTU