Трансфер освітніх технологій в країнах Європейського Союзу та Україні

З 12 по 21 лютого 2024 р. доцентки нашої кафедри Пугаченко Ольга та Фоміна Тетяна проходили Міжнародне підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників ЗВО на тему: «Трансфер освітніх технологій в країнах Європейського Союзу та Україні».

Даний захід було організовано Науково-дослідним інститутом Люблінського науково-технологічного парку (IBR LPNT, m. Lublin) та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». Метою вебінару було зосередження уваги освітян на питаннях впровадження трансферу освітніх технологій в навчальний процес закладів вищої освіти України ґрунтуючись на досвіді країн Європейського Союзу.

Навчання відбувалось за таким напрямами: Тема 1 «Сучасні освітні технології. Сутність, класифікації, ефективність»; Тема 2 «Освітні технології (навчання в цифровому суспільстві)»; Тема 3 «Управління трансфером освітніх технологій в країнах ЄС»; Тема 4 «Використання трансферу технологій в освіті»; Тема 5 «Управління трансфером освітніх технологій в Україні»; Тема 6 «Роль трансферу технологій в освіті»; Тема 7 «Потенціал трансферу технологій»; Тема 8 «Трансфер технологій у XXI столітті» та передбачало обсяг 45 годин (1,5 кредиту ЄКТС), зокрема: лекції – 12 год., практичні заняття – 20 год., самостійна робота – 13 год.

Завдяки проходженню даного Міжнародного підвищення кваліфікації колежанки набули професійних і загальних навичок використання Європейського досвіду в закладах вищої освіти щодо впровадження трансферу освітніх технологій у навчальний процес на нашій кафедрі та на економічному факультеті ЦНТУ.

© 2024 KNTU