«Наукова комунікація в цифрову епоху»

03.03.2024 р. Микола ПОЯРКОВ, здобувач третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (науковий керівник - кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри аудиту, обліку та оподаткування Алла ЛИСЕНКО) пройшов курс «Наукова комунікація в цифрову епоху» на освітній платформі PROMETHEUS та отримав сертифікат обсягом в 3 кредити ЄКТС (90 годин).

Даний курс розроблений викладачами та співробітниками Національного університету «Києво-Могилянська академія» у співпраці з компанією «CLARIVATE ANALYTICS», ГО «ЕЛІБУКР» та проєктом «FOSTER». Курс створено за підтримки Києво-Могилянської Фундації в Америці та проєкту з розвитку потенціалу вищої освіти ЕРАЗМУС+ «Структуризація співпраці щодо аспірантських досліджень, навчання універсальних навичок та академічного письма на регіональному рівні України (Structuring cooperationin doctoral research, transferrable skills training and academic writing instruction in Ukraine's regions) DocHub» (№574064-EPP-1-2016-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP), 2016-2020, що фінансований Європейською комісією. Проєкт виконується 11 українськими інституціями та координується в НаУКМА.

Курс «Наукова комунікація в цифрову епоху» призначений для молодих дослідників: здобувачів ступеня PhD, викладачів університетів на ранніх етапах їхньої наукової кар’єри, всіх, хто прагне дізнатися більше про наукову комунікацію, її основні складники, новітні тренди та технології, секрети ефективної роботи з інформацією, управління даними дослідження, а також отримати відповідні навички.

Результатом проходження курсу стало отримання здобувачем нових знань та навичок, зокрема, стосовно того, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження. У подальшому це дасть змогу застосовувати сучасні практики й пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати інформаційні ресурси та сучасні веб-застосунки на різних етапах дослідження.

© 2024 KNTU