Захисти січень 2024

Кафедра щиро вітає своїх випускників із успішним захистом випускних кваліфікаційних робіт спеціальності «Облік і оподаткування» освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування в управлінні підприємницькою діяльністю та державним сектором економіки» та «Адміністрування податків та митних платежів»!

Успішно пройдено останній самий складний етап навчання в університеті.

Екзаменаційна комісія, яку очолював завідувач сектору економічних досліджень Інституту сільського господарства Степу НААН Кернасюк Юрій Валентинович та членів: к.т.н., доц. Тихого Андрія Анатолійовича, декана економічного факультету, д.е.н., проф. Шалімової Наталії Станіславівни; завідувачки кафедри аудиту, обліку та оподаткування, к.е.н., проф. Магопець Олени Анатоліївни; к.е.н., доц. кафедри аудиту, обліку та оподаткування, гаранта ОПП «Адміністрування податків та митних платежів» Фоміної Тетяни Володимирівни; к.е.н., доц. кафедри аудиту, обліку та оподаткування гаранта ОПП «Облік і оподаткування» освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування в управлінні підприємницькою діяльністю та державним сектором економіки» Смірнової Ірини Володимирівни та секретаря к.е.н., доц., асистент кафедри аудиту, обліку та оподаткування Юрченко Оксани Володимирівни, дійшла висновку, що випускні кваліфікаційні роботи здобувачів були виконані на високому науковому та методичному рівні, здобувачі продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки, вільне володіння матеріалом, вміло добирали аргументи під час відповідей на запитання членів екзаменаційної комісії.

Здобувачами були представлені результати наполегливої праці протягом усього періоду навчання під керівництвом викладачів кафедри. Під час доповідей здобувачі висвітлили актуальні проблеми у сфері обліку, оподаткування, аналізу та аудиту, багато робіт було присвячено розробці шляхів удосконалення організації облікового процесу з урахуванням специфіки фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання різних галузей економіки, особливо аграрному сектору економіки, обґрунтуванню нових методик підготовки і надання облікової інформації для потреб управління суб’єктам господарювання; вдосконаленню методики аудиту, контролю та аналізу з урахуванням галузевих особливостей; вдосконаленню існуючих методик розрахунку сум податкових платежів з урахуванням специфіки діяльності підприємств та конкретних видів податків, організації системи податкового обліку тощо.

Захист робіт відбувався в змішаному форматі: традиційному, з присутністю здобувачів, і в режимі он-лайн.

Екзаменаційною комісією особливо цікавими були відмічені роботи:
- Красовської Ніни Василівни на тему: «Особливості обліку та внутрішнього контролю розрахунків по заробітній платі з персоналом сільськогосподарських підприємств».
- Хлистун Тетяни Павлівни на тему: «Обліково-аналітичне забезпечення та внутрішній контроль операцій із запасами: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку».
- Бут-Гусаїм Олени Валеріївни на тему: «Організаційно-інформаційне забезпечення обліку та аналізу в системі управління оборотними активами підприємства».
- Коряк Анастасії Сергіївни на тему: «Організація і методика формування облікової політики підприємства та її використання в системі управлінського обліку і оподаткування».
- Свірень Марини Миколаївни на тему: «Облік та контроль доходів і видатків бюджетних установ: вітчизняна практика та напрями удосконалення».
- Слободяник Альони Миколаївни на тему: «Обліково-інформаційне забезпечення оцінки ефективності грошових потоків підприємства».
- Захарченко Світлана Станіславівна на тему: «Облікове забезпечення та механізм нарахування і сплати податку на доходи фізичних осіб в закладах охорони здоров’я».

Всі ці здобувачі отримали оцінки відмінно та отримають дипломи з відзнакою.

Під час попереднього обговорення підсумків захисту, голова і члени ЕК зійшлися у думці що результати захисту кваліфікаційних робіт вселяють оптимізм і свідчать про те, що здобувачі і викладачі певною мірою пристосувалися до роботи у складних умовах сьогодення. Всі роботи мали прикладний характер та виконувались на матеріалах діючих підприємств Кіровоградської області. Зміцнення зв’язків кафедри з виробництвом – ефективний засіб підвищення рівня освіти.

Кафедра висловлює вдячність голові Екзаменаційної комісії Кернасюку Ю. В. та членам комісії.

Від щирого серця вітаємо усіх здобувачів та бажаємо натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, життєвої мудрості, нових досягнень та успішного працевлаштування за фахом!

Бажаємо успіхів, професійної реалізації та здобутків задля перемоги та добробуту нашої країни!

© 2024 KNTU