Підвищення кваліфікації

З 1 листопада по 13 грудня 2023 р. Алла ЛИСЕНКО, к.е.н., доцент нашої кафедри та Юрій ЧАДАЙ, здобувач третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» пройшли  підвищення кваліфікації за програмою І онлайн школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях» обсягом 60 годин (2 кредити ЄКТС). Це волонтерська ініціатива, яка проводилася з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових, науково-педагогічних працівників, аспірантів і докторантів.

Організатори онлайн школи: Інститут цифровізації освіти НАПН України, Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України, ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ), Рада молодих вчених НАПН України,Офіс підтримки вченого, Освітній хаб «Центр неперервної освіти/LIFELONG EDUCATION CENTRE».

Тематика онлайн школи систематизована за двома модулями:

1) цифрові технології для проведення наукового дослідження;

2) застосування цифрових технологій для розвитку іміджу вченого та наукової комунікації.

У процесі навчання учасники онлайн школи поєднували такі види діяльності: лекційні та практичні заняття, самостійна робота, тестування.

Результатом навчання стало удосконалення цифрових компетентностей, а саме:

  • здатність застосовувати у процесі організації та проведення наукових досліджень інформаційно-аналітичних наукових систем, наукометричних баз даних, бібліографічних менеджерів, хмарних сервісів, онлайн енциклопедій;
  • здатність розбудови іміджу науковця із застосуванням цифрових технологій;
  • здатність до ефективної наукової комунікації та популяризації результатів досліджень із застосуванням цифрових технологій.
© 2024 KNTU