ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту НДР робіт учнів-членів МАН

15 лютого відбувся захист науково-дослідницьких робіт ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України.

Доцент кафедри аудиту та оподаткування Пугаченко О.Б. майже 10 років є науковим консультантом економічних секцій Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді України. За її керівництвом учениця 11 класу Мельник Катерина у минулому році здобула І місце на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту НДР у м. Київ, що було вперше для нашої області.


Цього року у трьох секціях з економіки було представлено на 14 учасників. ІІ (обласний) етап відбувався у два тури:

  • 08 лютого 2020 р. – написання контрольних робіт з математики;
  • 15 лютого 2020 р. – захист науково-дослідницьких робіт.
Усі представлені роботи оцінювались методом заочного оцінювання («сліпого» рецензування) та безпосередньо їх захистом (доповідь, презентація результатів, відповіді на питання членів журі та присутність, активність).



Члени журі відзначили актуальність та різноманітність обраної тематики НДР, зокрема: формування інтелектуального потенціалу регіону; перспективи зміни домінуючої криптовалюти сучасності; контроль за фінансовою діяльністю закладів вищої освіти; капітал здоров’я та економічне зростання; особливості функціонування небанківських фінансових установ; причини, наслідки та шляхи подолання тіньової економіки; соціально-демографічна безпека; проблематика соціального захисту окремих категорій населення; сутність, проблеми, перспективи та стан міжнародної трудової міграції; особливості управління інноваційним середовищем регіону в умовах становлення цифрової економіки.

Вперше, серед призерів ІІ етапу була учениця 9 класу, а двоє з трьох переможців цього року, були призерами минулого року.

За результатами ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України переможцями стали:

  • Айрапетян Торос (11 клас) із НДР на тему: «Інвестиційне забезпечення розвитку газової промисловості України» (секція фінансів, грошового обігу та кредиту)

  • Гончар Анна (10 клас) із НДР на тему: «Ефективність управління земельними ресурсами в Україні та напрями її підвищення» (секція економічної теорії та історії економічної думки);

  • Шалімова Катерина (11 клас) із НДР на тему: «Місце і роль спорту в соціально-економічній системі: регіональний, національний, міжнародний рівень» (секція мікроекономіки та макроекономіки).


Кафедра аудиту та оподаткування вітає всіх учасників конкурсу-захисту, бажає подальших успіхів та здобутків у науково-дослідній діяльності, а переможцям ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України – вибороти призові місця в м. Києві та посісти найвищі сходинки у загальноукраїнському рейтингу! Удачі та перемог Вам, найкращі з найкращих!

© 2024 KNTU