ІІ Національної премії «Найкраща українка в професії 2020»

25 вересня 2020 року відбулася церемонія нагородження ІІ Національної премії «Найкраща українка в професії 2020», до ТОП 10 якої увійшла заслужений економіст України, кандидат економічних наук, доцент кафедри аудиту, обліку та оподаткування Галина Іванівна Кузьменко.

Національна премія «НАЙКРАЩА УКРАЇНКА В ПРОФЕСІЇ»- це соціальний проект, розрахований на прославляння та підтримку успішних жінок, які мають досягнення на професійному поприщі. Мета проекту не лише показати тих, хто найкраще реалізував себе на професійному поприщі, а і допомогти дітям, які опинилися у складній життєвій ситуації: дітям-сиротам. Адже в ореолі святості кожна жінка, перш за все – це мати, дружина, донька – це берегиня родинного вогнища.

Церемонія нагородження відбулася у Будинку прийомів Урядів - історичній пам’ятці столиці 25 вересня 2020 року. З понад 200 заявок переможниць обирала комісія експертів, яку очолює заслужений журналіст України, громадський діяч, куратор соціальних телевізійних проєктів, прес-аташе Український союз промисловців і підприємців Марина Кинах.

Галина Іванівна Кузьменко - економіст, кандидат економічних наук, доцент. За її плечима 40 років практичноі і наукової діяльності в сфері економіки, автор 120 статей, 7 монографій, 5 підручників та 17 книг.

Галина Іванівна Кузьменко пов’язана з Центральноукраїнським національним технічним університетом тісною та довготривалою співпрацею ще з тих часів, коли вона працювала інспектором Пенсійного фонду, аудитором і фінансовим директором МААК «Урга».На кафедрі аудиту, обліку та оподаткування Галина Іванівна працює з 2012 року. Галина Іванівна є прикладом рідкісного поєднання якостей, необхідних для керівника вищої ланки та людини, яка є відповідальною за колектив різних за своїм характером та інтересами колег: оптимізму, життєрадісності, комунікабельності, чуйності та водночас сміливості, рішучості, відповідальності, дисциплінованості. Галина Іванівна завжди захоплює своєю відкритістю й енергійністю, а її невичерпна творча енергія надихає на нові наукові проекти. Її високий професіоналізм, глибоке розуміння науково-практичних проблем, безумовно, є наслідком багаторічної практичної діяльності у галузі економіки та здобутого багажу практичних знань, яким вона охоче ділиться, а це дозволяє завжди знаходити інноваційні підходи до вирішення науково-практичних проблем. В ній гармонійно поєдналися високий професіоналізм підкріплений працьовитістю, цілеспрямованістю, наполегливістю, впевненістю в собі та гарна, яскрава, любляча життя жінка.


Галина Іванівна Кузьменко має почесне звання «Заслужений економіст України», є почесним доктором Батумського навчального університету навігації нагороджена:
  • Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій; освітній, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім′ї.
  • Орденом Святого Миколи Чудотворця – за активну участь у відродженні духовних та культурних традицій, надання шефської та благодійної допомоги дитячим будинкам, школам-інтернатам, релігійним установам; Орденом королеви Анни Ярославни (Українське народне посольство) – за утвердження позитивного міжнародного іміджу України у світовому просторі;
  • Почесною нагородою «Свята Софія» – за особистий внесок у відродження національної духовності, науки та культури; Орденом «Свята Софія» – за особистий внесок у відродження національної духовності, науки та культури;
  • Відзнакою «Кращий платник податків та зборів» – за сприяння у своєчасній сплаті податків та зборів, посиленні ролі та авторитету платника податків у житті країни, підвищення загальної культури сплати податків, утвердження серед людей духу підприємництва та популяризація засад оновленого податкового законодавства в Україні.

Колектив університету, факультету обліку та фінансів, кафедри аудиту, обліку та оподаткування від щирого серця вітає Галину Іванівну Кузьменко і бажає їй подальших творчих та наукових здобутків!

© 2024 KNTU