Знати:
- особливості нормативної регламентації, організації та методики ведення обліку у сільському господарстві;
- особливості нормативної регламентації, організації та методики ведення обліку у будівництві;
- особливості нормативної регламентації, організації та методики ведення обліку на автотранспортних підприємствах;
- особливості нормативної регламентації, організації та методики ведення обліку в торгівлі;
- особливості нормативної регламентації, організації та методики ведення обліку у закладах ресторанного господарства.
Уміти з урахуванням галузевих особливостей підприємств:
- документально оформляти господарські операції;
- згідно відповідних галузевих нормативних документів вести облік виробничих затрат і калькулювати собівартість продукції (робіт, послуг);
- вести синтетичний та аналітичний облік господарської діяльності підприємства у відповідних регістрах;
- визначати фінансовий результат діяльності;
- складати фінансову звітність підприємства.
Зміст дисципліни за темами:
1. Галузевий аспект побудови бухгалтерського обліку.
2. Особливості обліку торговельних підприємств.
3. Галузеві особливості організації обліку підприємств ресторанного господарства.
4. Бухгалтерський облік на автотранспортних підприємствах.
5. Особливості діяльності та побудови обліку у сільському господарстві.
6. Облік біологічних активів.
7. Особливості обліку в будівництві.
Кількість кредитів: 3 кредити ЄКТС. Загальна кількість годин - 90 год. (в т.ч. лекцій – 28 год., практичні заняття – 14 год., самостійна робота – 48 год.).
Форма контролю: залік.
|